Köpvillkor

Köpvillkor

När du handlar via internet gäller konsumentköp- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar dig som konsument när du handlar på distans. För företag, inklusive enskilda näringsidkare, gäller Köplagen, som är dispositiv, vilket innebär att avtal mellan företag gäller i första hand före lagen.

Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Orderbekräftelse

När köpet har genomförts kommer en orderbekräftelse skickas till den mailadressen du angivit. Vill du följa din beställning loggar du din via ”Dina uppgifter” och därefter ”Lagda beställningar”. Om något är fel med beställningen ber vi dig höra av dig snarast.

Priser:

Alla priser som anges på hemsidan maggiemars.se i SEK. I priserna ingår 25% moms. Om aktuell momssats ändras förbehåller vi oss rätten att justera priserna i motsvarande grad. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Beställning

Du kan endast beställa via vår webbutik.

Ändring av beställning
Du kan göra ändringar i din beställning fram till dess att beställningen har effektuerats. Med effektuering menas att faktura eller frakthandling har skapats. Om ändringen godkänns, och varan finns i lager, kommer eventuella prisdifferenser att regleras enligt det pris, som gäller vid ändringstidpunkten. Det är inte möjligt att ändra en beställning när ordern har effektuerats. Självfallet kan order, som redan levererats ut från vårt system, därför inte ändras. Privatpersoner har dock ångerrätt enligt vad som sägs under rubriken ”Ångerrätt”.

Betalning

I samarbete med Payson AB erbjuder MaggieMars säkra betalformer. Payson använder marknadens säkraste system för betalningar. Alla korttransaktioner bygger på bankernas 3D-secure teknik. Alla betalningar sker genom säkra sidor med 128-bitars kryptering. Ett ytterligare steg av säkerhet är att både säljare och köpare är medlemmar hos Payson. MaggieMars lagrar inga kortuppgifter. – För mer information besök www.payson.se.

Leverans och frakt

När du köper en produkt från MaggieMars betalar du en enhetsfrakt på 49 kronor. Det betyder att du betalar 49kr oavsett hur mycket eller lite du handlar. Vi förbehåller oss rätten att stryka ej levererbar vara från din order med prisavdrag för densamma. Önskar du beställa annan, likvärd vara, är detta att betrakta som en ny order. MaggieMars har en leveranstid på 2-4 arbetsdagar. Leverans sker på vardagar med undantag för vissa storhelger.

När du gör din beställning är ”postpaket” förvalt. Vi skickar våra ordrar uteslutande via service point, antingen via DHL eller PostNord. Din order skickas så snart som möjligt. Bor du utanför Sverige och är intresserad av våra produkter? Tveka då inte att höra av dig så kan vi tillsammans hitta en lösning som passar dig.

Tryckfel och produktbilder

MaggieMars reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna hemsida. Vi ger ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vår strävan är naturligtvis att alltid ha en bild som återger produkten så väl som möjligt.

Outlösta paket

Det är ditt ansvar att lösa ut försändelsen på utlämningsstället inom den tid, som står angivet på avin. Om du inte kan hämta ut ditt paket på utlämningsstället, skickas det tillbaka till oss, och vi kan då komma att debitera dig en 300kr för frakt- och administrativa kostnader. Detta sker i form av en faktura som skickas till beställningsadressen. Betalas inte denna kostnad, lämnas kravet till inkasso.

Garanti

Alla garantier på produkter lämnas av våra leverantörer och tillverkare. Självklart följer vi konsumentköplagen och reklamationer inom 6 månader från inköpsdatum behandlas enligt denna.

Bytesrätt

Kontakta alltid oss innan du önskar att lämna tillbaka varan/varorna. I mailet kan du också informera om vilken vara du önskar att byta till, för att minska risken för att varan är slutsåld. För att få lämna tillbaka en produkt måste den vara oanvänd (endast provad) samt att alla eventuella etiketter sitter kvar. Du ansvarar för varan tills dess att vi mottagit den. Vi betalar frakten för den vara du vill byta till, du står själv för returfrakten. Varor som återsänds mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av MaggieMars.

Reklamationer och ångerrätt

Stämmer inte din vara överens med beskrivningen, är den trasig eller är du på annat sätt missnöjd med ditt inköp? Kontakta oss via mail så kommer vi gemensamt överens om hur vi ska lösa det på bästa sätt. Det är alltid viktigt för oss på MaggieMars att du känner nöjd med dina köpta varor.

Öppet köp – Du har full bytes- och ångerrätt i 14 dagar efter det att du mottagit varan om du inte är nöjd med din vara. För att få lämna tillbaka en produkt måste den vara oanvänd (endast provad) samt att alla eventuella etiketter sitter kvar. Du ansvarar för varan tills dess att vi har mottagit den. Vi betalar tillbaka hela summan, inklusive frakt, du betalar endast returfrakten själv. Varor som återsänds mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av MaggieMars. Ångerrätten börjar löpa den dag vi bekräftade din beställning av en tjänst hos oss respektive den dag du fått varan eller en väsentlig del av den.

Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du skicka ett skriftlig meddelande till oss, lämpligen via e-post, med angivande av bankkonto eller plus-/bankgironummer. Vi tar därefter ställning till, om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att kunna tillämpa ångerrätten. Du kommer därefter att motta ett svar med e-post från oss, i givet fall med information om hur du ska skicka tillbaka varan. Observera att du måste följa våra rekommendationer vad gäller emballage etc. Observera också att det enligt lag är du som ska betala fraktkostnaderna.
Om du beställt fler varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka avgifterna (detta beror på att avgifterna är desamma oavsett hur många varor man beställt). Vid retur står du för transportrisken.
Konsumentköplagen / ARN ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Påtala eventuella fel inom skälig tid. Ta kontakt med oss via e-post (info@maggiemars.se) för att få hjälp med reklamationen.

Tvist

Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer.

Övrigt

Bor du utanför Sverige och är intresserad av våra produkter? Tveka då inte att höra av dig så kan vi tillsammans hitta en fraktlösning som passar dig.

Namn- och personuppgifter

När du handlar hos oss anger du personuppgifter så som namn, adress, mailadress, telefonnummer samt personnummer. Denna information behöver vi för att leverera varan till dig men även för hantering av t ex garantiärenden.
Personuppgiftsansvariga är vi Trampolinspecialisten AB, 556531-5537, Mätslingan 16, 187 66 Täby, som behandlar personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (1998:204). Behandling av uppgifterna kan ske av oss eller av någon av våra samarbetspartners. MaggieMars är en bifirma till Trampolinspecialisten. Syftet med denna behandling är att kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund och informera om erbjudanden t ex genom nyheysbrev. Personuppgifterna behandlas också inom ramen för marknads- och kundanalyser som utgör underlag för marknadsföring, metod- och affärsutveckling, och för att fullfölja det som krävs av oss enligt lag.

Force Majeure

Båda parter ska vara befriade från fullgörande av avtalet om fullgörandet förhindras eller väsentligen försvåras av omständighet som part inte rimligen kunnat råda över eller förutse. Följande och liknande omständigheter skall anses utgöra befrielsegrunder där de hindrar eller försvårar avtalets fullgörelse: eldsvåda, krig, mobilisering, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, allmän varuknapphet, knapphet på transportmedel, strejk, lockout, inskränkningar i form av drivkraft samt fel i eller försening av leveranser från underleverantörer som har sin grund i sådan omständighet som avses i denna punkt eller andra omständigheter som part ej kan råda över, som antingen hindrar eller försvårar parts fullgörande i sådan grad, att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.